9.01.2023  Да подкрепим Кремена Оксенкруг за наградата "Музикант на годината"


Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  


Директорът на Симфоничния оркестър в Сливен Кремена Оксенкруг е номинирана за наградата "Музикант на годината". Отличието е на предаването "Алегро виваче" на програма "Хоризонт" към Българското национално радио.

Присъжда се от 1991 година насам. Екипът на предаването прави предложения за носителите на наградата, която се присъжда в няколко категории. Победителите се излъчват чрез гласуване в интернет. В него може да участва всеки. Подробности за регламента и гласуването става на този линк

В началото на ноември м.г. Кремена Оксенкруг донесе на Сливен наградата "Кристална лира".Тя се връчва от Съюза на музикалните и танцовите дейци в България за ярки постижения в изкуството. Отличието й бе в категорията "Награда на публиката" – признание за яркото й дарование, за талантливите сливенски симфоници и за успешния им творчески сезон. Оксенкруг бе номинирана и в категорията "Мениджмънт в музикалното и танцовото изкуство" – за Великденския концерт и за концерта "Мистерията на Паганини" през м.г. с участието на Сливенския симфоничен оркестър, които бяха приети възторжено от професионалната музикална общност и от любителите на класическата музика.

Младата цигуларка е концертен изпълнител, преподава в Италия и е ръководител на фестивал във Венеция. Носител е на множество престижни отличия. От една година и три месеца е директор на Сливенския симфоничен оркестър.

МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА 2022 – кой ще бъде той, решавате Вие!

НЕКА ПОДКРЕПИМ НОМИНАЦИЯТА Й В КОНКУРСА НА БНР! СРОКЪТ ЗА ГЛАСУВАНЕТО ИЗТИЧА В КРАЯ НА ФЕВРУАРИ.

 


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени