9.08.2022  Проект на Община Сливен ще подпомага съхраняването и популяризирането на сливенското културно наследство

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.  

Община Сливен в партньорство с Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Художествена галерия "Димитър Добрович" и Сдружение "Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България" ще изпълнява проект "Наследството на Сливен – пленяващо и многолико".

Проектът е подкрепен по Резултат 1 "Подобрено управление на културното наследство", Подрезултат 1.1 "Културно наследство, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Дейностите, които ще бъдат изпълнявани в продължение на 22 месеца ще подпомогнат съхраняването и популяризирането на сливенското културно наследство, ще се даде възможност за представяне на културната идентичност на местните етноси и ще се повиши толерантността, разбирането и приемането на различни културни ценности. В края на проекта се предвижда разработване на предприемачески план, който да се изпълнява за период от 5 години и да включва общата предприемаческа идея на Община Сливен и трите партньора.

С изпълнението на Предприемаческия план се очаква да се постигне по-добро управление на културното наследство в Община Сливен, а културните институти да придобият по-ясна визия как да постигат целите и как да търсят механизми да увеличат посещенията и приходите.
   



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени