29.06.2022  Първи турнир за Купата на кмета

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Отбори от 8 сливенски училища събра първото издание на спортния турнир за Купата на кмета. Инициативата се организира по една от идеите на кмета Стефан Радев, за стимулиране на спорта на открито и на активния начин на живот сред младежите. Участниците се състезаваха в три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол. Срещите по футбол се играха на новоизградената многофункционална спортна площадка в кв. "Дружба". Волейболът и баскетболът се проведоха на терена на СУ "Константин Константинов".

На церемонията по награждаване зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците и техните треньори за енергията и желанието, с които са се включили в турнира. Тя посочи, че от тях зависи, да бъдат следващото поколение, което ще надгражда спортните традиции на Сливен.

"Използвам възможността от името на кмета на община Сливен Стефан Радев и от мое, да изразя радостта си, че идеята за спортния турнир в този формат, предизвика интерес, осъществи се и събра на едно място толкова много участници и любители на спорта", заяви още Пепа Чиликова.

"Радвам се, че днешният турнир е първото официално събитие на новоизградените площадки. Пазете ги, те са за вас! Спортувайте и бъдете здрави!", заяви на свой ред зам.-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който бе сред присъстващите на награждаването. На него със свои изпълнения се включиха мажоретният състав от СУ "Пейо Крачолов Яворов" и малчуганите от ДГ "Детски рай".

Купите и парични награди и по трите вида спорт завоюваха учениците от ППМГ "Добри Чинтулов". Грамоти за феърплей заслужиха отборите на СУ "Пейо Крачолов Яворов", СУ "Константин Константинов" и ПГХТ "Акад. Неделчо Неделчев".

Срещите между участниците се играха по определения регламент на състезанието. В тях сили премериха още отборите на – ПГЕЕ "Мария Склодовска-Кюри", ПГТО "Добри Желязков", СПГСТ "Арх. Г. Козаров" и ПХГ "Дамян Дамянов". Те бяха наблюдавани и оценявани от професионален съдийски състав.

Купите се връчват на ротационен принцип. Те ще бъдат предадени на победителите от следващото издание.

Основната цел на проявата е тя да се превърне в разпознаваема за града, да се надгражда и да популяризира спорта сред младежите.

Организатор е Община Сливен, в партньорство с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Сливен.Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени