3.03.2022  Сливен отбеляза Националния празник на България 3 март

 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

11.00 часа, пл. "Хаджи Димитър"  

С церемония по издигане на националния флаг на пл. "Хаджи Димитър", в Сливен бяха отбелязани 144 години от Освобождението на България от турско иго.

Честването на националния празник събра множество граждани и гости на Сливен на централния градски площад, които дойдоха да изразят почит към загиналите за свободата на България.

Благодарствена молитва за здраве на българския народ отслужи отец Евгений от Катедрален храм "Свети Димитър".

Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци положиха - от името на кмета Стефан Радев - зам.-кметът Румен Иванов, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Веселин Вълчев, народният представител Татяна Султанова-Сивева, от името на командира на Центъра за подготовка на специалист полк. Любомир Вачев, от името на народни представители от сливенски избирателен район, директори и представители на институциите в града.

 


Цветя в памет на героите, отдали живота си за Освобождението на България поднесоха още училища, военно-патриотични съюзи, граждански сдружения, политически партии, организации, граждани.

"Нека днес си спомним и с дълбок поклон и признателност да покажем, че саможертвата на хиляди знайни и незнайни воини си е струвала. Вярвам, че заедно можем да работим в името на националната кауза, общото благо и бъдещето на децата ни в една свободна европейска страна, за каквато жадуваха дедите ни. Да живее България!", написа на официалната си страница по повод Трети март кметът Стефан Радев.

Празничният ден завърши с фойерверки от Хамам баир.

 
 
Честване на Националния празник на България 3 МАРТ - 2021
Честване на Националния празник на България 3 МАРТ - 2020
Честване на Националния празник на България 3 МАРТ - 2019
Честване на Националния празник на България 3 МАРТ - 2018


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени