3.03.2022  Сливен ще отбележи 144 години от Освобождението на България

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

С прояви на 2 и 3 март Сливен ще отбележи 3 март – Национален празник на Република България и 144 години от Освобождението на България от османско иго.

На 2 март 2022 година /сряда/, от 18.00 ч. в голямата зала на Драматичен театър "Стефан Киров" ще се състои музикално-поетичният спектакъл "Възрожденски разкази" на Ансамбъл "Чинари". Спектакълът пресъздава възрожденския дух и борбата за независимост на всички българи. Изграден е по стихове на Христо Ботев. Асен Павлов е хореограф, сценарист и режисьор. Освен Ансамбъл "Чинари" в спектакъла ще вземат участие и формациите "Булгарина", "Чинари Дръмс" и "Българи". Входът ще бъде с безплатни пропуски, които могат да бъдат получени на касата на Драматичен театър "Стефан Киров". Касата работи от 10.00 до 18.00 ч.

На 3 март 2022 година /четвъртък/, от 11.00 ч. на пл. "Хаджи Димитър" ще се проведе официална церемония по издигане на националното знаме на Република България, благодарствена молитва за здраве и добруване на българския народ. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Церемонията се организира в партньорство с Център за подготовка на специалисти и Сливенска митрополия.

От 12.00 ч. ще се проведе 57-ото издание на лекоатлетическа щафета "Освободител", чийто старт и финал е пред сградата на Съдебна палата.

В 20.00 ч. от Хамам баир ще бъдат проведени празнични фойерверки.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ