25.08.2021  Безплатно кино "Засукан свят"

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

20.30 часа, Крепост "Туида"   

По едноименния разказ на Николай Хайтов от сборника Диви разкази
Режисьор: Мариус Куркински
Участват: Мариус Куркински, Камен Донев, Ана Пападопулу, Виктория Колева, Вяра Коларова, Велислав Павлов, Димитър Николов
  

Мариус Куркински ни отведе в магичния космос на Хайтовите Диви разкази преди години с моноспектакъла Сътресение, а сега режисьорското му око се фокусира конкретно върху един от тях, за да го облече в изразителна кинематографична стилистика.

Неговият Милю е допирната точка на понятията "главен герой" и "малък човек" и това е само външната опаковка на антагонистичната му натура. Закърмен с несгоди още от люлката, той преминава през превратностите на съдбата като слепец през минно поле, вкопчен в нескончаем танц между добрия и лошия късмет, без да спира да се удивлява на Живота по пътя. Даваме си сметка колко богат и сложен е литературният свят на Хайтов с неговия естетизиран битов примитивизъм и колорит от изключителни човешки съдби и вярваме, че ако някой в съвременното ни кино е способен да му се опре, то това е именно Мариус.

!!! Местата са ограничени. Входът се осъществява с безплатен пропуск, който можете да получите предварително на входа на крепост "Туида"

Телефон за информация: 0895 467 289


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени