2.07.2021  представяне на книгата на
Атанас Димитров "Ние, каракачаните"


Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  
  

Във фоайето на зала "Сливен" беше представена книгата "Ние, каракачаните" на Атанас Димитров. Сред присъстващите на събитието беше кметът Стефан Радев, който поздрави автора на книгата за вложения труд и творчески идеи.

"От поколения каракачаните са пример за любов към знанието, трудолюбие и предприемачество, успели са да съхранят своя бит, култура и идентичност, предавайки ги да ги на идните поколения. Радвам се, че вече толкова години Сливен е домакин на Националния събор на каракачаните в България, което е повод не само да покажем своето гостоприемство, но и ни дава възможност на обмен на многовековните ни традиции и духовни корени"  , заяви още кметът Радев. Той пожела към книгата да има читателски интерес.

От своя страна авторът на "Ние, каракачаните" Атанас Димитров разказа за идеята и мотивите за написване на книгата и процесът до нейното завършване.

Специален гост беше посланикът на Гърция Негово превъзходителство Димитриос Хронопулос, който също поздрави автора и подчерта, че каракачаните са част от цялото общество и културата на региона. Събитието се организира от Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България със съдействието на Община Сливен и Общински съвет Сливен.

Преди премиерата на книгата кметът Стефан Радев посрещна в кабинета си Негово превъзходителство гръцкия посланик Димитриос Хронопулос, с когото обсъдиха актуални въпроси и възможностите за сътрудничество между гръцки общини и Сливен.
Още снимки от събитието на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени