27.06.2021 4 ПЪРВИ МЕСТА ЗА СЛИВЕН В МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЕКО-НАГРАДИ НА TIES

 
Източник: крепост "Туида"
Позоваването на източника е задължително.
  

Късноантична и Средновековна крепост "Туида" и ВИП-Сливен ООД (VIP- Sliven Ltd) се класираха на 4 първи места и едно 5 място в престижен международен конкурс.

През изминалата седмица приключи гласуването в Международните награди за еко и устойчив туризъм, организирани от The International Ecotourism Society (TIES) www.tiesawards.com.

След разглеждане на подадените кандидатури, получените резултати и валидността на информацията бяха обявени и крайните класирания в отделните категории.

Сред 1000 кандидати и над 100 дестинации Сливен получи четири първи места и едно пето място. Претендентите на града под Сините камъни бяха крепост "Туида" и туроператор ВИП-Сливен ООД с бранда си за входящ туризъм www.VisitBulgariaOn.com. Категориите, в които спечелиха сливенските номинации са "Best Ecological Land Service Provider", "Best Eco-Museum", "Best Sustainable Tour Itinerary/Program", както и класирането на първо място за Жури на ВИП-Сливен ООД със собственика и управителя на туроператора Христо Янев. Наред с всички първи места туроператорската фирма ВИП-Сливен ООД се класира и в топ 5 в най-оспорваната категория на конкурса "Best Eco-Friendly Company".

Награждаването на победителите ще се състои на 28.07.2021г. в град Токат – Турция на Официална гала церемония. На събитието ще присъстват представители на медии, туристически блогъри, туроператори и над 3000 професионалиста в областта на туризма от цял свят. По време на церемонията класиралите се в ТОП 3 ще получат възможността да представят дестинациите си и ще бъдат наградени в платинени, златни и сребърни категории. Международната асоциация за екотуризъм (TIES) е организация с нестопанска цел, действаща активно от 1990 г. и е най-голямата подобна организация в света. Г-н Христо Янев от туроператор ВИП-Сливен ООД е Мениджър за дестинация България на организацията. В продължение на 30 години TIES работи, за да допринесе за устойчива практика и да повиши глобалната осведоменост, така необходима за екотуризма.


TIES се фокусира върху отбелязването на глобални екологични дестинации и подкрепата на хората и организациите, които са отговорни и устойчиви в своите практики по отношение на нашата планета. Утвърдените принципи на TIES за опазване и опазване на всички природни ресурси са широко признати и използвани в нациите по целия свят.

Община Сливен, крепост "Туида" и ВИП-Сливен изказват благодарност към всички подкрепили ги в конкурса!




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени