18.06.2021  Кметът Стефан Радев приветства участниците
в Националния съвет по туризъм

 

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  
  

Кметът Стефан Радев приветства участниците в изнесеното заседание на Националния съвет по туризъм, който се провежда днес в Сливен. Основните теми са насочени към развитието на туризма в условията на COVID-19, мерките за подкрепа на бизнеса и потенциала на България като туристическа дестинация.

Стефан Радев подчерта, че туризмът е един от отраслите, пострадали най-много от коронавирусната епидемия и се надява мерките, които ще се вземат, да помогнат за бързо възстановяване на сектора. Той говори за предимствата на Сливен като туристическа дестинация и дейностите на Общината, свързани с туризма.

"Община Сливен подготвя проекти за инвестиции в туристически обекти в града – ремонти на къщите-музеи, които имаме, подновяването на въжената линия към Карандила, за да запазим инфраструктурата за поколенията и максимално да се използват от туристическата индустрия", каза Стефан Радев.  

Той заяви, че ще търси съдействие от министерството за промяна в статута на Карандила в селищно образувание. "Има доста инвестиции, които се правят там, но не могат да продължат, защото статутът на цялото място е горска територия.

Въпреки, че Общият устройствен план е направен като урбанизирана територия, трябва да се извърви необходимият път за промяна", каза Стефан Радев.
  


Заседанието откри служебният министър Стела Балтова.

"Сливен е едно великолепно място, в подножието на Стара планина, където се намира природен парк "Сините камъни", с разнообразна растителност и животински свят. Известно е с историята си и личности, дали много за региона и страната", каза тя.

В срещата участват представители на бизнеса, на Организациите за управление на туристическите райони (ОУТР) и на заинтересованите министерства, които имат пряко отношение в развитието на политиките в туристическия сектор.

В хода на заседанието се дискутира и стимулирането на вътрешния туризъм чрез развитието на туристическите райони. В програмата на съвета е включено и посещение на емблематични за града места, което продължава и утре.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени