24.05.2021  Сливен отбеляза 24 май - ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Даровити деца от Сливен бяха наградени от кмета Стефан Радев на церемония по повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Награди получиха и отборите-победители от първото Общоградско състезание "Пиша и чета правилно".

"24 май е най-светлият и слънчев български празник. Ден, в който честваме нашата писменост, духовност и култура. На този ден пожелавам да пазим заветите на нашите предци, утвърдили ценностите на днешния ден и предаваме за поколенията. Винаги да помним, че словото е огромна сила, което означава и огромна отговорност. Нека използваме словото за утвърждаване на човешките ценности, уважението и любовта между хората. Образованието е наш спътник в целия ни живот и е предпоставка той да е смислен, пълноценен и щастлив"  , каза в обръщението си към присъстващите кметът Стефан Радев.

След награждаването децата поздравиха жителите и гостите на града с празничен концерт с песни и танци в различни жанрове. Преди това в шествие по главната улица на града се включиха мажоретни състави, водени от Военен духов оркестър.

  Още снимки от празничното шествие в албума на страницата на Инфо Туризъм във Facebook:     
Снимки на всички наградени деца в албума на страницата на Инфо Туризъм във Facebook:     



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени