21.05.2021  Млади учители вдъхновяваха ученици
със своите разкази за избора на професия


  
 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  
  
Впечатлен съм от първия Обществен форум за младши учители, на който осем млади преподаватели разказаха пред ученици от сливенските гимназии своите истории и причините да се отдадат на учителската професия. Неслучайно борбата за национално образование и просвещение е била един от стълбовете на национално освободителната ни война.

Днес образованието продължава да бъде също толкова важно за всеки един от нас. Радвам се, че политиката на управлението през последните години започва да дава резултати и много млади хора се насочват към професията на учителя. Искам да поздравя участниците за избора им.С някои от тях съм работил и вярвам, че ще продължат със същия плам на новото поприще. Вярвам, че можем да запалим още будни млади хора, да имаме все по-добро образование, защото то е ключът към успеха, към щастливия и пълноценен живот, казах при откриването на форума
  
.
Стефан Радев, кмет на Община Сливен
Ето кои са тези осем учители, сред които и такива, които години са работили в друга сфера:

Николина Велчева – актриса от сливенския театър, играла на почти всички сцени в България. Сега е учител по философия в Професионална гимназия по текстил и облекло "Добри Желязков". Тя е и инициатор на Общинския форум за младши учители.

Гергана Стоянова, която 17 години работи като журналист и специалист връзки с обществеността, от 2017 година е учител в ОУ "Елисавета Багряна".

Благовеста Желязкова – талантлив художник и галерист, който от 2019 година е преподавател в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович".

Мария Желева – музикален педагог и създател на вокално студио "Усмивка". От тази учебна година е учител по музика в СУ "Йордан Йовков"

Иван Стоянов – музикант-инструменталист, работил като концертмайстор. Понастоящем любим учител по музика в ОУ "Братя Миладинови"

Евгения Узункирова – вдъхновител на учениците да изразяват своя вътрешен свят в поезия и проза. Учител е по български език и литература в ПМГ "Добри Чинтулов".

Таня Стоянова – От 2017 година работи в ППМГ "Добри Чинтулов" като учител по информатика, информационни технологии и математика.

Мирослав Иванов - Живял е дълги години в Англия, Португалия и САЩ, за да се върне един ден в България и да стане учител по география и икономика в Професионална гимназия по текстил и облекло "Добри Желязков".



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени