11.05.2021  Сливенски ученици положиха Клетва на първокласника

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Над 200 ученици от първи и втори клас от СУ "Константин Константинов" в Сливен днес положиха Клетва на първокласника. Заради сложната обстановка миналата година, свързана с обявеното извънредно положение в страната, не се състоя тържествена церемония за най-малките ученици. Гост на днешното събитие беше кметът Стефан Радев, който поздрави всички деца.


"Клетвата е много важна. Тя създава необходимата връзка на всеки един от вас с Родината, с това, което ни е създало и съхранило като българи. Поздравявам ви в този тържествен за вас момент. Използвам случая да ви честитя и новия кът за четене. Надявам се той да се разраства все повече и да се превърне в още едно любимо място в училище. На добър час, скъпи ученици!", заяви Стефан Радев.

След това кметът посети и подари книги на новооткрития Библиотечно- информационен център в  училището, реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката. Според директора на учебното заведение Весела Паскалева обособеният "кът за четене" ще създаде на децата уютна читателска среда. Освен това те ще могат да работят в екип и да осъществяват учебни и извънкласни дейности.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени