15.04.2021  Прием на номинации за наградата "Аргира Жечкова" за 2021 г.

    
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  
  

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата "Аргира Жечкова" за 2021 година. С нея се удостоява жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

Обществената комисия определя носителя на наградата "Аргира Жечкова" от постъпилите предложения на педагогически колективи, неправителствени организации и/ или инициативни комитети.

Предложенията, освен творческата биография на кандидата, трябва да съдържат справка за педагогическите постижения и справка за обществено-полезната дейност на номинирания, а комисията има право да изисква допълнителна информация за предложените кандидати.

Правилата за организацията на работата на обществената комисия са достъпни от сайта на Общински съвет-Сливен http://obs.sliven.bg.

Предложения се приемат до 16 ч. на 10 май в деловодството на Община Сливен на хартиен носител, както и в електронен вариант на е-mail nagrada_a_jechkova@abv.bg

Наградата носи името на Аргира Жечкова, преподавател в сливенското девическо училище и инициатор за основаването през 1870 г. на четвъртото в България женско дружество "Майчина длъжност", и се присъжда на жена педагог.

По традиция наградата се връчва в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, но поради въведените ограничения за недопускане на разпространението на COVID-19, е възможно и през 2021 г. наградата да бъде връчена на Димитровден – празник на град Сливен.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени