23.09.2020  Тържествен концерт, посветен на 65-годишнината от създаването
на РБ "Сава Доброплодни"- Сливен.


Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  
17:00 часа Драматичен театър "Ст. Киров"  

Тържествен концерт, посветен на 65-годишнината от създаването на РБ "Сава Доброплодни"- Сливен. бе бляскаво и красиво събитие, което присъстващите в залата на театър "Стефан Киров" дълго ще помнят. От една страна – като докосване до най-ярките моменти от дългата и вълнуваща история на библиотеката, представена с фотоси и факти с интересно мултимедийно решение. И от друга – като емоционална прегръдка с истински стойностното изкуство.

Великолепните български оперни гласове Даниела Дякова, Симона Кодева, Иван Момиров и оперният певец от Австралия Марк Фаулър превзеха сърцата на публиката с онзи устрем и плам, с който покоряват световните оперни сцени. Емблематични оперни арии от опери на Дж.Росини, Франц Лехар, Лео Делиб, Луцио Дала, Имре Калман се редуваха с прекрасни фрагменти от оперети и мюзикъли в съчетание с неповторимата атмосфера от спектаклите. Много внушително и вълнуващо прозвуча в края на концерта и "Наздравица" от "Травиата" на Джузепе Верди изпълнена от четиримата певци. В стилния класически концерт се включиха и великолепните вокалистки от трио "Хипнотик" с модерни транскрипции на световни музикални шедьоври. "Валс" на Антъни Хопкинс, изпълнен от танцови двойки - лауреати на национални и международни конкурси от Клуб по спортни танци Сливен, беше блестящ завършек на концерта

Разказвачът, превел зрителите в залата през емоционалното пътуване в историята на библиотеката и нейните успехи и постижения, бе актьорът Даниел Цочев.

Концертът, по сценарий на Росица Петрова-Василева, бе сценично реализиран от режисьора Христо Симеонов и неговия екип. С великолепния концерт, който библиотеката подари на сливенското гражданство, тя за пореден път показа, че има водещо място в културния живот на града.

XXII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА - СЛИВЕН 2020


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени