7.07.2020  Деца и юноши от Сливен могат да се включат в регионалния конкурс за рисунка "Обичам моя роден град"

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.


Община Ямбол организира и стартира нов конкурс за детска рисунка под надслов "Обичам моя роден град". Конкурсът е регионален и в него могат да се включат деца и юноши от област Ямбол и област Сливен от първи до дванадесети клас от общообразователни и профилирани училища или школи по изобразително изкуство на територията на двете области.

Чрез съдействието на Община Сливен популяризирането на конкурса достига до училищата, школите по изобразително изкуство и читалищата в общината.

Целите на конкурса са той да насърчава децата да открият своя талант и да развият своето творческо въображение, да насърчава развитието на вече открити таланти и да подпомага тяхното усъвършенстване, да подпомага цялостното развитие на деца и юноши в областта на изобразителното изкуство, като им предоставя форум за изява.

Задължително условие за участие в конкурса е творбите да представят любимото място в родния град на автора.

Конкурсът ще се проведе в четири възрастови категории:
- I група – деца от 1, 2, 3 клас
- II група – деца от 4, 5, 6 клас - III група – деца и юноши от 7, 8, 9 клас - IV група – юноши от 10, 11, 12 клас

Инициативата е с конкурсен характер. Всички участници могат да участват с едно произведение на картон с размер 35/50 см в предпочитан от тях вид и жанр с всички видове живописни, графични и приложни техники. Общият награден фонд на конкурса е 4800 лв. Журито е в състав представител на Дирекция "Култура, спорт, младежки дейности и връзки с обществеността" при Община Ямбол, представител на Художествена галерия "Жорж Папазов"-Ямбол, представител на Дирекция "Образование, култура и връзка с обществеността" при Община Сливен, представител на Художествена галерия "Димитър Добрович"-Сливен и преподавател/и по изобразително изкуство в среден и горен курс. Отличените автори ще получат парична премия поотделно за област Ямбол и за област Сливен, както следва:


- първо място – 300 лв.
- второ място – 200 лв.
- трето място – 100 лв. Крайният срок за изпращане на творбите е 20 юли на адрес: Културно-информационен център "Безистен" За Регионален конкурс за рисунка "Обичам моя роден град" пл. "Освобождение" №1 8600 Ямбол


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ, ОРГАНИЗИРАНИ ОТ НАШИ ПАРТНЬОРИ