28.04.2020  Посещенията в парковете на Сливен – от 28 април, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки
 

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

От 28 април – вторник, посещения в парковете и градините в Сливен ще се допускат само при стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки, реши на днешното си заседание Общинският кризисен щаб.

На основание заповед на министъра на здравеопазването са изготвени указания за посещенията, като носенето на предпазни маски е задължително, спазването на дистанция от 2,5 метра и избягване докосването на повърхности.

Забранено е използването на детски и спортни съоръжения и пясъчници, сядане на пейки, на тревата и организирането на пикник, събиране на деца и възрастни в групи, игри на деца в група и с общи играчки и употреба на алкохол на територията на парковете.

Посещенията се разрешават от 9,30 до 18,30 часа на деца до 12 години, придружени от родителите или техни близки, но не повече от двама възрастни. Движението е двупосочно, по централните алеи, на дистанция от 2,5 метра помежду им.

Щабът препоръчва да не се влиза в парковете, ако на тяхната територия има много хора, престоят да не е повече от 2 часа и изхвърлянето на отпадъци да става в контейнерите за смет извън парка. След прибиране от разходка е необходимо измиване на ръцете и почистване на дрехите. При симптоми като температура, кашлица и задух гражданите да остават по домовете си. Община Сливен ще извърши дезинфекция на територията на парковете и ще постави на място табели с указанията.

"Указанията касаят всички граждани, а изпълнението им е в общ интерес за справяне със ситуацията. Временните ограничителни мерки предпазват всички ни от заразяване и разпространение на коронавируса и спомагат заедно да ограничим заболяването", каза кметът Стефан Радев.

Редът за посещенията ще се наблюдава от полицейските органи, от служители на общинската охранителна фирма, медицински лица и доброволци. Община Сливен остава в подкрепа на гражданите и призовава към самодисциплина и отговорност..


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени