25.12.2019  Коледно веселие събра жители и гости на Сливен

 
Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

11.30 часа, пл. "Цар Освободител"

На връх Рождество Христово жители и гости на Сливен се включиха в коледното веселие, състояло се до сградата на Общината.

От името на кмета Стефан Радев зам.- кметът Пепа Чиликова пожела на всички да бъдат сплотени и да съхраняват магията на коледния дух през цялата година.

"Коледа е надежда за един по-добър свят, за повече усмивки и сбъднати мечти. Коледа е светлина и доброта. Пожелавам на вас и вашите семейства здраве, благополучие, късмет и много топлина. Честито Рождество Христово!", заяви още Пепа Чиликова.

Тази година в празничната програма участваха всички колективи от Фолклорна танцова школа "Сините камъни" при Народно читалище "Хаджи Димитър – 1937"-Сливен с ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова.

Денят на Рождество Христово започна с Празнична света литургия в катедрален храм "Св. Димитър".

Коледно-новогодишната програма продължава с 20-ото издание на фолклорния събор "Зимни празници в Мечкарево", което ще се проведе утре, 26 декември.

В навечерието на Новата 2020 година, на 31 декември от 23.30 часа на пл. "Цар Освободител", Община Сливен кани всички граждани и гости на Сливен, да се включат в посрещането на настъпващата година с песните на Деян Митев и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРОГРАМА НА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени