6.12.2019  Грейнаха светлините на Коледната елха в Сливен 

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

На празнична на 6 декември грейна коледната елха пред сградата на общината. Светлините на дървото бяха запалени от кмета Стефан Радев, който поздрави жителите и гостите на Сливен и им пожела весела и светла Коледа.

"Уважаеми съграждани, скъпи приятели, в навечерието сме на едни от най-светлите християнски празници – Коледа и посрещането на Нова година. Това е време, в което си даваме сметка, че най-важното нещо в живота е да бъдем заедно със семейството и близките си хора, нашите приятели. Затова пожелавам на всички вас една много светла, уютна и топла Коледа и една успешна Нова година, която да ви донесе сбъдването и на най-съкровените ви мечти",  каза кметът пред събралото се множество.

Стефан Радев се обърна и към най-малките, като им пожела белобрадият старец да им донесе много подаръци.

Тази година коледните светлини огряват жива елха. Дръвчето е засадено пред общината специално за празниците. Целта е по този начин да бъде спасено от изсичане едно дърво. Досега елхата беше доставяна от различни райони на страната.

Специални гости на церемонията бяха група "Петте сезона"-Бургас, създадена и работеща с големия български композитор Стефан Диомов. В проявата участваха Иван Едрев, децата от Школа "Ритъм" при Военен клуб-Сливен с вокален педагог Елена Пеева и децата от Вокално студио "Усмивка" с вокален педагог Мария Желева. Водещ на събитието беше сливенският актьор от ДТ "Стефан Киров" Августин Демерджиев. Традиционно по време на запалването гостите на тържеството се насладиха и на празнични фойерверки.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени