8.11.2018  Село Гавраилово чества своя празник

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Празничният Архангеловден в Гавраилово започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните жители на селото. Днес храмовия си празник отбелязва и църквата в селото "Св. Архангел Михаил". Сред официалните гости на церемонията на площада пред кметството беше избраният за втори мандат кмет на община Сливен Стефан Радев, който поздрави жителите и гости на селото. Той ги призова, да не забравят, че мирът е ценност и богатство, извоюван благодарение на усилията и героичните дела на нашите предци, отдали живота си за свободна и независима България.

"Благодаря ви, че съхранявате и възраждате тези традиции. Пожелавам ви да гледате уверено в утрешния ден и не забравяйте, че можем да постигнем всичко и това зависи само от нас", заяви Стефан Радев.

Приветствие към всички присъстващи отправи и домакинът на събитието избраният за втори мандат кмет на село Гавраилово Димитър Андреев.

Тържествен водосвет отслужи енорийският свещеник отец Силвестър.

Събитието уважиха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, директорът на Регионалният исторически музей "Д-р Симеон Табаков" д-р Николай Сираков, избраните за кметове на населени места и жители на Гавраилово.




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени