19.09.2019  Изкуството на графиката в колекцията на проф. д-р Чавдар Славов

Откриване: 18.00 часа, "Узунова къща"

Източник: Художествена галерия "Димитър Добрович".
Позоваването на източника е задължително
  .

В експозицията са включени близо 80 произведения, дело на творци, с чието изкуство са свързани редица от най-значимите художествени явления в съвременната българска графика.

Сред авторите са: Васил Захариев, Веселин Стайков, Евтим Томов, Преслав Кършовски, Румен Скорчев, Любен Диманов, Петър Чуклев, Стоян Цанев, Иван Димов, Иван Газдов, Захари Каменов, Цветан Казанджиев, Мария Духтева, Христо Кърджилов и др. В изложбата са включени графични творби и рисунки и на художници като Дечко Узунов, Светлин Русев, Генко Генков, Емил Попов и др. , изявяващи се преди всичко в областта на живописта и скулптурата.

Проф. д-р Чавдар Славов, д.м.н., е уролог по специалност, член на Постоянния комитет на Световната здравна организация (СЗО) за Европа и международен член на Европейската и Световната урологични асоциации. Интересите и любовта му към графиката, формирани през годините, след 1985 г. прерастват в колекционерска страст и в сърдечно приятелство с десетки художници от различни поколения.



Тази изложба е част от "неговото пътуване в изкуството на графиката" и шанс за публиката да се срещне с една колекция, респектираща с художествената значимост на включените в нея творби.







Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 ХГ "Димитър Добрович"   

 
<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени