24-31.08.2019  Шести художествен пленер в с. Долни Марян
в памет на Борис Дамянов и Александър Петров


Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Мечевата къща в село Долни Марян, Община Елена

Шести художествен пленер ще се проведе в Мечевата къща в село Долни Марян, Община Елена. Пленерът се организира в памет на Борис Дамянов и Александър Петров. Мероприятието се открива с изложба-базар на 24 август и ще продължи до 31 август. Входът ще бъде свободен за посетители.

Борис Дамянов е роден на 31 март 1945 г. в село Горна Бела речка, област Монтана. През 1966 завършва техникум по каменообработване във врачанското село Кунино. През 1970 завършва учителския институт "Св. Св. Кирил и Методий" в Дупница със специалност рисуване и трудово обучение.

От 1975 г. взема активно участие в изложбите на художниците педагози, а от 2000 и в изявите на художниците в Сливен. Негови творби са притежание на частни колекции в България, Австралия, Швейцария, САЩ, Германия, Сърбия, Турция и Виетнам.

Александър Петров е роден през 1929 г. в Сливен. Завършва средното си образование в "Техникум по дървообработване и вътрешна архитектура" в Пловдив. Пребиваването му в града под тепетата, го среща със Златю Бояджиев, при който в продължение на четири години учи и овладява тънкостите на живописта. Негови творби притежават Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, галерия "Димитър Добрович" в Сливен, както и частни колекции в България, Швейцария, Германия, Унгария, Гърция, Испания и други. " предишнаследваща "







 



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени