14.07.2019  Красиви гласове, музика и цвят изпълниха крепостта "Туида"

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  
Лошото време не успя да помрачи настроението над Сливен. Операта "Аида" беше изпълнена на крепостта "Туида" при огромен зрителски интерес. Още преди месец юли билетите бяха разпродадени и бяха пуснати допълнителни места.

Точно в 21.00 часа началото беше дадено от кмета Стефан Радев и директора на Старозагорската опера Огнян Драганов.

"Изключително съм щастлив да видя толкова много хора тук тази вечер. Благодаря на директора на операта, не целия й екип и на всички служители на Общината, които участваха в организацията на това представление. Времето ни изненада неприятно, но за щастие имахме късмет и се надявам оттук-нататък всичко да върви по план, а не по вода, както вървеше досега" каза кметът Стефан Радев.  

"Благодаря на този прекрасен човек до мен, господин Радев, който прегърна тази идея и тя е факт. Толкова любители на операта в Сливен! Благодаря ви! Дълбок поклон от мен, един скромен директор на една опера. С голяма любов подготвихме това представление за вас. Благодаря на Камен Чанев, че роди тази идея. Благодаря на всички вас, че повярвахте в нас и в този момент сте тук, за да се насладите на операта", подчерта от своя страна Огнян Драганов.
  

 
В спектакъла като Радамес се превъплъти оперният певец, почетен гражданин на Сливен Камен Чанев. В ролята на Амнерис беше Даниела Дякова, също от града под Сините камъни. Аида изигра Таня Иванова, Рамфис – Ивайло Джуров, Амонасро – Кирил Манолов, като Царя на Египет се превъплъти Александър Марулев. Най-малките участници в представлението бяха също от Сливен – децата от балет "Адажио" при НЧ "Зора 1860", гр. Сливен с ръководител Наталия Хаджикостова и балет "Петипа", с ръководител Петя Вънева. В спектакъла се включиха и членове от Прабългарска школа за оцеляване "Бага Тур".

Представлението беше дирижирано от главния диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Режисьор е Огнян Драганов.

Сред официалните гости бяха още Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, общински съветници и други. В края на вечерта бяха връчени цветя на артистите от името на кмета Стефан Радев и митрополит Киприан.

Организатор на зрелищния спектакъл е Община Сливен, съвместно с Държавна опера-Стара Загора.


Още снимки от събитието на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени