2.06.2019  Културен градски фестивал за деца в Сливен

 
 

12.00 до 20.00 часа, площад "Цар Освободител"

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  
За четвърти път Сливен бе домакин на Детски панаир. Официалният старт на проявата даде кметът Стефан Радев, който пожела на малките и големи посетители много приятни моменти и забавления.

През целия ден за най-малките граждани, на пл. "Цар Освободител" бяха на разположение безплатни работилници и ателиета. Освен на площада децата участваха и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей - Сливен, а другата в градската галерия "Сирак Скитник".

За малчуганите с афинитет към изкуството, бяха предвидени работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. Посетителите се включиха и в ателиета за сапуни, маски, изработка на магнити, цветя от салфетки и плъсти.

Малко по-късно на площада беше показан пожарен автомобил, на който малчуганите усетиха вълнението на пожарникарската професия.

За доброто настроение на граждани и гости допринесоха изпълненията на откритата сцена до Общината на децата от Вокално студио "Усмивка" и балетните школи "Петипа" и "Адажио". Детски панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация "Америка за България", като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи. Събитието се организира от Фондация "Изиарт", с подкрепата на Община Сливен и е с вход свободен.

Още снимки от събитието на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     

2.06.2018  Детски панаир в Сливен 2019

 

Източник: Easyart Bulgaria
Позоваването на източника е задължително.
  

Над 15 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в Сливен на 2 юни. Събитието се организира от Фондация "Изиарт" с подкрепата на Община Сливен и е с вход свободен.

Ателиетата ще се провеждат в рамките на деня от 12.00 до 20.00 часа на площад "Цар Освободител", като освен на площада децата ще могат да се включат и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей - Сливен, а другата в градската галерия "Сирак Скитник".

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. Посетителите ще могат да се включат и в ателиета за сапуни, маски, изработка на магнити, цветя от салфетки и плъсти.

На площада ще бъде показана пожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението като влязат в ролята на пожарникари.

Детски панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация "Америка за България", като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.
ДЕТСКИ ПАНАИР В СЛИВЕН - 2018"
 
ДЕТСКИ ПАНАИР В СЛИВЕН - 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени