3.06.2018  третото издание на Детски панаир в Сливен

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Третото издание на Детски панаир в Сливен премина с много пъстри и разнообразни мероприятия. Шатрите, разположени на булевард "Цар Освободител" запознаваха деца и родители с работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни.

В рамките на събитието, което продължи до късния следобед беше изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони.

Децата имаха възможност да се включат и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей - Сливен, а другата в градската галерия "Сирак Скитник".

На площада по традиция беше показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите се качваха и влизаха в ролята на пожарникари.

За първа година беше изложен хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

В програмата се включиха деца от балет "Барби", балет "Адажио", Обединена школа по изкуствата "Мишо Тодоров", Клуб за поп и рок изпълнители "Ритъм" и Детски фолклорен ансамбъл "Българче".

Основна цел на "Детски панаир" е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, с организирани творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции – музеи и галерии. Съорганизатори на събитието са Фондация "Изиарт" и Община Сливен, а всички инициативи бяха с вход свободен..
Още снимки от панаира на страницата на Инфо Туризъм във Facebook:     

 

3.06.2018  Детски панаир в Сливен

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Начало: 10.00 часа, площад "Цар Освободител"  

Третото издание на Детски панаир в Сливен ще се проведе традиционно на 3 юни на площад "Цар Освободител". То ще включва културно-образователни инициативи, които ще се провеждат в рамките на целия ден от 10 часа до 18 часа, като освен в ателиетата децата ще могат да се включат и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей - Сливен, а другата в градската галерия "Сирак Скитник".

За децата, които се интересуват от изкуство са предвидени работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. На площада ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението като влязат в ролята на пожарникари. За първа година ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения. В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони.

Съорганизатори на събитието са Фондация "Изиарт" и Община Сливен, а всички инициативи са с вход свободен.

 
ДЕТСКИ ПАНАИР В СЛИВЕН - 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени