2.06.2019  Сливен почете паметта на Ботев и на загиналите за народна свобода

 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

С общоградско поклонение на пл. "Хаджи Димитър" беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

В словото си за великия българин кметът Стефан Радев посочи, че неговото дело и саможертва за народната свободата винаги ще бъдат помнени и предавани на идните поколения, за да не бъдат заличени

"Това е сбъднатата мечта на големите Ботев, Левски, Раковски, Хаджи Димитър, Бенковски, Волов и на хилядите знайни и незнайни радетели, посветили живота си днес да се наричаме свободна България, да имаме право и възможност на избор. Трябва да помним, че не сме получили даром тази свобода, трябва да я отстояваме всеки ден, да доказваме с делата си, че сме достойни за нея. Наша е отговорността да пазим незаличима паметта за героите ни и тя да продължава да живее в идните поколения", заяви пред десетките граждани на площада кметът Радев.

Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци венци и цветя поднесоха народният представител Мария Белова, кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, началникът на РУО – Сливен Милена Чолакова, директори и представители на различни институции в града, културни институти и учебни заведения, военно-патриотични съюзи, родолюбиви организации и граждански сдружения.

Цветя и венци в знак на почит бяха поднесени от името на земеделския министър Десислава Танева, областния управител Чавдар Божурски, полк. Любомир Вачев и директора на ОД на МВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков.

На церемонията присъстваха още заместник-кметът Пепа Чиликова, секретарят на Общината Валя Радева и граждани.

Организатори на проявата са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.
Още снимки от събитието на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:   



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени