13.04.2019  Първокласниците от сливенските училища положиха клетва

 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Най-малките ученици от училищата в Сливен положиха Клетва на първокласника. Тържествената церемония се състоя на централния площад "Хаджи Димитър". Близо хиляда деца се врекоха във вярност към знанието, науката, мъдростта и любов към родината. Кметът Стефан Радев поздрави всички ученици и им пожела да са здрави, любознателни и ученолюбиви.

"Скъпи деца, така както с трепет сте прекрачили училищния праг в първия учебен ден, така продължавайте да вървите по пътя на знанието с любознателност и любопитство, с вяра и надежда във вашите учители. Слушайте ги. Те са най-добрите ви приятели по този път. Почитайте родителите си и родината си. Пожелавам ви да растете здрави, силни и свободни. Ние възрастните се гордеем с вас и наша задача е да направим всичко възможно вие да сте щастливи. Вярваме във вас, защото вие сте бъдещето на България. На добър час!", каза Радев.

Заместник-кметовете Пепа Чиликова и Румен Иванов връчиха на учениците значки – символ на положената клетва. В края на церемонията първокласниците поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.
Още снимки от събитието на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени