12.05.2019  Конкурс-надпяване "С песните на Йовчо Караиванов"

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

11-то на конкурса-надпяване "С песните на Йовчо Караиванов" се проведе в село Селиминово. Фолклорната проява откри кметът на община Сливен Стефан Радев.

В словото си той посочи, че фолклорът е едно от богатствата на българския народ, съхранено през вековете, и което трябва да бъде почитано и уважавано от младите поколения. "Всеки носи в сърцето си красотата на нашите традиции, на българската народна песен и танц. Фолклорът е и една голяма отговорност, защото ни е съхранил векове наред. Затова такива събития като днешното надпяване, посветено на именития тракийски певец Йовчо Караиванов, са много важни, и за доброто настроение, и за това да показваме красотата на българския фолклор на по-младите, които ще продължат да го популяризират във времето", заяви още кметът Радев.

Конкурсът-надпяване се провежда през година. Основната му цел е да стимулира развитието на българската народна песен, както и да съхранява и разпространява песните на един от най-именитите изпълнители на тракийски песни – Йовчо Караиванов.

Тази година заявки за участие са подали 70 изпълнители от град Сливен и региона, които ще бъдат оценявани от компетентно жури. Всеки един от тях ще получи диплом за участие, а за отличените с първо, второ и трето място в съответните възрастови категории, са предвидени парични награди. Ще бъде присъдена и специална награда на името на певеца Йовчо Караиванов.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени