25.04.2019  Гражданите и гостите на града боядисваха заедно великденски яйца

 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Община Сливен, гражданите и гостите на града боядисваха заедно великденски яйца на Велики четвъртък

Община Сливен зарадва гражданите и гостите на града по повод предстоящите празници. На Велики четвъртък на площад "Цар Освободител" беше изнесена импровизирана работилница за боядисване на яйца. Експерти от Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост "Туида", деца и преподаватели от Национална художествена гимназия "Димитър Добрович" показваха различни видове техники за боядисване на яйца и изработване на украси – изписване с восък, плъстене на вълна, боядисване с текстил и други. Кметът Стефан Радев се присъедини към присъстващите и пожела на всички светли празници, много здраве и късмет.

"Великден е един от най-големите християнски празници. Искам да пожелая преди всичко мир и много любов в семействата, семейно щастие, защото това дава основата на хората да постигат целите си и в професионален план. Пожелавам надежда в утрешния ден и да вярват в собствените си сили", каза Стефан Радев.

Общината беше осигурила всички яйца и бои, а гражданите можеха да си вземат за тях напълно безплатно изработените яйца. За да се спази традицията, гражданите на Сливен бяха почерпени с вкусни кифли и козунаци.
Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени