25-метров плувен басейн ще заработи в Сливен

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Стремежът на община Сливен ще бъде тази година бюджетът от 108 млн.лв. да бъде изпълнен на 100%. През 2015 година финансовият план е изпълнен едва на 50-60 % - заяви кметът Стефан Радев. Към момента общината няма просрочени задължения и за близо 3 години е стопен дългът от 30 млн. лв. Доброто финансово състояние ще позволи да се отделят повече средства за капиталови разходи.

До зимата на тази година трябва да приключи реконструкцията на зала "Асеновец"- съоръжение, което не е ремонтирано от 40 години. За ремонта на улици са заделени 2.5 млн лв. както и на тротоари и междублокови пространства. Предстои завършването на дейностите по проекта "Интегриран градски транспорт" – алеи и спирки. Трябва да се довърши ремонтът на 4 детски градини и да се изгради нова детска ясла в кв." Дружба". Започва и ремонт на ясла № 3. Ще се работи и по спортната инфраструктура. Направено е отоплението на залите "Васил Левски" и "Младост", като на втората следва да се ремонтира и покрива. В 12-то училище ще заработи 25-метров плувен басейн. До края на годината трябва да приключи програмата за саниране. 51 блока са готови на територията на града-уточни кметът Радев.

ПУП на зона "Летище Сливен" е готов- коментира градоначалникът идеята за създаването на икономическа зона в Сливен . Теренът е 2 хил. и 500 дка и може да задоволи различни бизнес нужди. До пролетта ще е готово информационното представяне на книжен и електронен носител на Сливен и бизнесът може да се запознае с възможностите, които общината предлага. "Има изградени транспортна мрежа, ВиК, комуникации, газ, електричество. Първо трябва да има един голям инвеститор, който да привлече и други фирми. Необходимостта е от индустрия с по –висока добавена стойност. Към момента има запитвания от фирми за авиационна техника, обучение на пилоти, за резервни части"- уточни Стефан Радев за готовността на икономическата зона. На Сливен и Ямбол трябва да се гледа като на един мегаполис , в които хората могат лесно да пътуват, защото това са двата най-близки областни града в България- само на 27 км разстояние. Регионалното министерство е одобрило по принцип идеята за двулентов път между двете населени места, което ще скъси времето за пътуване до 15 минути.

Близо 500 хил. лв. са приходите за 2018 год. от "Синята зона" в Сливен- коментира Радев проблемът с паркирането. Преди нейното въвеждане автомобилите буквално за задръствали централната част на града и паркирането и преминаването на пешеходци е затруднено. Парадоксът е , че в момента граждани настояват за разширяване на "Синята зона", защото в техните квартали не остава място за паркиране на живущите. Така коментира Стефан Радев въпросите на граждани, свързани с разширяването на платената зона за паркиране в града.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени