17.01.2019  Изложба "Идентичност между символика и цветове"

Източник: Художествена галерия "Димитър Добрович".
Позоваването на източника е задължително
.

Изложба "Идентичност между символика и цветове" е подредена в сутерена на "Узуновата къща" Сливен. Експозицията включва работи на 30 художници от Академията за изящни изкуства в Брера (Милано) и на 22 преподаватели и студенти на Националната художествена академия в София. Изложбата няма да бъде придружена от официално откриване. Може да бъде разгледана от 17 януари до края на февруари.

Експозицията включва работи на 30 художници от Академията за изящни изкуства в Брера (Милано) и на 22 преподаватели и студенти на Националната художествена академия в София. В началото на XXI век, характеризиращ се с разгорещени дебати по темата за културното разнообразие, изложбата потвърждава значението на споделеното наследство, запазено в културата на всяка една страна по света, и на сравнението и диалога, които ни обединяват.

От литографии до фотографии, минавайки през дигиталната графика и най-класическата рисунка, творците възстановят огромната художествена вселена, която преодолява териториалните граници в диалог между традиции и възприятия. Тази деконструкция на символа, в който националното знаме се е въплътил през последните векове и което изразява гордостта на собствената ни история, е дело на творческия гений, който остава отворен за света, но запазва идентичността си..
        ИЗЛОЖБИ  
 Х Г "ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ"