16.11.2018  Официално представяне на книгата "Сливналии"

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

17.00 часа, Зала "Май"  

Излезе от печат "Сливналии – 20 интервюта" – книга, събрала в себе си личности от всички сфери на обществения живот – стопанството, науката, литературата и изкуството, спорта. Не всички са родени в Сливен, не всички са останали да живеят в него, но житейският им път е белязан дълбоко от града на Сините камъни. Сливен също им дължи много, защото те са допринесли съществено за опазване на неговата памет, за изграждане на съвременния му облик, а мнозина от тях – и за доброто лице на България по света.

Сред интервюираните са сливенският владика Иоаникий, големият дарител Гарбис Папазян, журналистът и кмет на Сливен Георги Арнаудов, писателите Валентина Радинска, Георги Величков, Камен Васевски, художниците Евгени Вълев, Онник Каранфилян, пианистът проф. Николай Евров, историка Васил Дечев, многостранно развити личности като Георги Ведроденски-Мортус, и още – общо двайсет души, олицетворяващи добрия пример на реални постижения и на отдаденост в името на общия успех.

Интервютата са построени по един и същ модел, имащ за цел да обхване както миналото, така и настоящето, но и перспективата за това, което ни очаква – бъдещето на града през призмата на своите строители. Автор на обемните интервюта е журналистката Йорданка Раданчева.

Издаването на книгата е съфинансирано от общинския фонд "Култура". Официалното представяне на "Сливналии" е на 18 декември от 17 ч. в зала "Май".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени