4.12.2018  Изложба "Спомен за Даниела Ненчева"

 
Източник: Художествена галерия "Димитър Добрович".
Позоваването на източника е задължително
  .

Откриване: 17.30 часа, галерия "Димитър Добрович"  

На 4 декември в една от най-красивите къщи на Сливен - Узунова къща на булевард "Цар Освободител", беше открита изложбата "Спомен за Даниела Ненчева".

Събитието се организира по идея на близки приятели на художничката, със съдействието на Община Сливен и Художествена галерия "Димитър Добрович".

Избраната дата 4 декември не е случайна. Години наред Даниела Ненчева откриваше своя самостоятелна изложба на празника на Света Варвара, събираше приятели и съмишленици, и тези откривания бяха едно приятно и очаквано събитие за почитателите на изкуството.

Даниела Ненчева е потомка на сливенски интелектуалци, следва живопис. След завършване на университета работи като учител в родния си град. Дълги години е председател на Дружеството на художниците в Сливен, вдъхновител и организатор на мащабни художествени събития и пленери под Сините камъни. В края на житейския си път Даниела Ненчева бе директор на Сливенската художествена галерия. Даниела бе обичан и активен общественик и творец. Отиде си от този свят през есента на 2017 година. В Узунова къща са подредени нейни живописни творби от различни жанрове и периоди.       
Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 ХГ "Димитър Добрович"