24.10.2018  полуфинал на кампанията "Моят град е моята крепост"

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Третият полуфинал на образователно-патриотичната кампания ,,Моят град е моята крепост" се проведе днес в Сливен. Инициатор е Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В нея участваха ученици от 4, 5 и 6 клас от градовете Сливен, Бургас, Кърджали, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Те бяха сформирани в 8 отбори от по двама ученика. Водещи на състезанието бяха Димитър Рачков, Зуека и Евелина Павлова, които освен това и изпитваха участниците. Те отговаряха на въпроси, свързани не само с родния им край, но и на такива, свързани с региона на другите отбори – културни и туристически обекти, исторически обекти, обновени по Оперативна програма ,,Региони в растеж" музика, региони и др.

Учениците бяха оценявани от петчленно жури с председател Петя Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството. В състава му бяха включени още заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, кметът Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски и Лилия Дамянова – експерт от МОН.

Отборът на Кърджали завоюва първото място в надпреварата. Второто място остана за отбора на Пловдив, а на трето се класираха учениците от Стара Загора.

На състезанието, провело се в зала ,,Сливен" присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, общински съветници, учители и ученици.

Четвъртият полуфинал ще се проведе в Габрово, а големият финал ще бъде в София на 4 ноември.

Кампанията "Моят град е моята крепост" се реализира в партньорство с Министерството на образованието и науката и се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж".
   


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени