13.06.2018  концерт в подкрепа на Болградската гимназия

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

19.00 часа, Зала "Васил Левски"  

Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен и деца от Сливен се представиха снощи пред събралата се публика по време на благотворителен концерт за Болградската гимназия. Поводът е 160 години от създаването на гимназията. Сред зрителите бяха кметът на Община Сливен Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник- кметът Пепа Чиликова, заместник-областният управител Димитринка Петкова, общински съветници. В началото на концерта беше пуснат видеоклип, който показва как изглежда гимназия "Г.С.Раковски" в град Болград, Украйна.

Последва изпълнение на децата от балет "Адажио" при НЧ "Зора - 1860" с ръководител Наталия Хаджикостова. През зрителите излезе и дует "Дабъл войс". Близначките Яница и Глория обраха овациите на публиката. Аплодисменти получиха и спортистите от Армейски спортен клуб по борба, които направиха демонстрации.

 

Демонстрации направиха и възпитаниците на Георги Велев от Спортен клуб по джудо "Хаджи Димитър". В благотворителния концерт се включиха и децата от Клуб по спортни танци "Туида" с ръководител Йовита Пенчева и децата от Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев" с треньор Виолета Бинева.

В подкрепа на благотворителната инициатива в концерта се включи и Мария Косса- танцьор и преподавател по африкански танци, която пристигна от София. Публиката се наслади на изпълненията на Яна-Мария и Траяна от Клуб за поп и рок изпълнители "Ритъм" при Военен клуб – Сливен с ръководител Елена Пеева. Две младежки формации участваха в концерта снощи- Вокално-инструментална група "Монолог" при ПХГ "Дамян Дамянов" и Младежки танцов състав "Акация" при ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков". Детско- юношески фолклорен ансамбъл "Тракийче" при Център за подкрепа на личностно развитие с ръководители Виолина Петкова и Диляна Димитрова също се присъедини към благотворителната инициатива. Концертът снощи беше със специалното участие на Ансамбъла за народни песни и танци- Сливен.

В края на програмата беше обявена събраната сума – близо 6 хиляди лева.
Организатори на благотворителния концерт са Община Сливен и фондация "Памет".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени