Специализирано обучение за противодействие на трафика на деца

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

В Сливен се проведе специализирано обучение за професионалисти, на тема "Противодействие на трафика на деца с цел сексуална експлоатация чрез Интернет", с лектори Ралица Михайлова: психолог – експерт към Националния център за безопасен интернет и Антоанета Василева: експерт противодействие на трафика на хора. Организатори на обучението са Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора.

Обучението бе открито от Пепа Чиликова – заместник-кмет "Хуманитарни дейности" на Община Сливен и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, която приветства организаторите и участниците, и постави акцент върху това, че актуалните тенденции в извършването на престъплението "трафик на хора" включват използването на Интернет, най-често социалните мрежи и сайтовете за запознанства, като метод за въвличане, контрол и експлоатация на жертвите.



Децата са особено уязвима група за попадане в ситуация на трафик на хора чрез Интернет, поради достъпността на мрежата, анонимността на лицата в нея, както и заради особеностите на тийнейджърската възраст, предразполагаща към неограничено търсене и осъществяване на контакти и попадане в ситуации на риск.

Именно поради тази причина Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен организира второ специализирано обучение на тази тема, с цел подобряване на координацията и сътрудничеството, засилване на превенцията и укрепване на капацитета на специалистите в процеса на идентифициране, защита и подпомагане на деца жертви на трафик.

В рамките на обучението участниците бяха запознати с актуалните тенденции в престъпленията с деца в интернет, рисковото поведение и новите фактори за въвличане на деца и млади хора в трафик на хора, как да се надгражда безопасното поведение на децата в интернет и как да се привлекат родителите като партньори и да се осъществи успешно взаимодействие с тях.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени