Форум "Бъдещето на Европа"

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Публичен форум на тема "Бъдещето на Европа" се проведе в зала "Май".

"На този форум една от темите за дискутиране ще бъде "Европа за гражданите". Това е програма, в която и Сливен като община възнамерява да участва, особено в областта на връзките с побратимени градове, които има нашата община. Този форум е посветен и на възможностите, които Европа дава на всеки един от нас, на всеки български гражданин, на всяка институция и организация", заяви при откриването кметът Стефан Радев.

По време на форума ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев представи ползите на България от членството в ЕС и какво е бъдещето на Съюза.

С мултимедийна презентация, проф. д-р Ингрид Шикова очерта европейската перспектива на Западните Балкани и европейския бюджет след 2020 г. в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС. Професор Шикова е член на екип "Европа", професор по политики на ЕС към катедра "Европеистика" в СУ "Св. Климент Охридски".

Във форума взеха участие и представители от Стара Загора, Бургас и Сливен, които имаха възможност за дискусии и дебати по всяка една от темите. В рамките на срещата се разгледаха и възможностите за финансиране на организации и институции от региона по Програма "Европа за гражданите". Те бяха представени от Добрина Милушева от Националния център за контакт към програмата. На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков и заместник-областният управител Камен Костов.

Организатор е Европейския информационен център "Европа Директно" – Сливен, с подкрепата на Община Сливен.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени