18.10.2017  Заместник-кметът Пепа Чиликова откри Информационен форум за
студенти по повод Европейския ден за борба с трафика на хора


   
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Местната комисия за борба с трафика на хора – Сливен, съвместно с Европейски информационен център Europe Direct – Сливен, организираха Информационен форум за студенти от филиалът на Медицински университет – Варна в гр. Сливен, по повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.

Събитието бе открито от Пепа Чиликова – заместник-кмет "Хуманитарни дейности" на Община Сливен и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора – Сливен, която приветства организаторите и участниците, и постави акцент върху важната роля на засилената целенасочена превенция, с цел повишаване на информираността по проблемите свързани с трафика на хора.


   
 







Специално участие във форумът взе прокурор Христина Блецова от Районна прокуратура – Сливен, която запозна студентите с реални случаи на жертви на трафик на хора от практическия си опит.

Катя Иванова – сътрудник в Europe Direct – Сливен, насочи вниманието на участниците към информационния център, като място където могат да получат информация по всички видове теми, свързани с Европейския съюз, включително за техните права и възможности като европейски граждани и как да се възползват от тях.

Владимир Друмев – секретар на МКБТХ – Сливен, представи на студентите актуалните форми и тенденции при престъплението "трафик на хора" – рисковете, методите на въвличане и начините за предпазване от съвременната форма на робство, като акцентира върху безопасното използване на интернет, които все по-често е средство за набиране на жертви.

В рамките на Информационния форум с цел превенция на онлайн сексуалното изнудване и принуда, се проведе прожекция на клипа "Кажи НЕ!" #SayNo!, предоставен на МКБТХ – Сливен от сектор "Киберпрестъпност" при Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Беше представена и денонощната безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна, Национална телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   



<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени