13-15.10.2017  В Сливен се проведе инфотур за туроператори от страната,
работещи в сферата на вътрешния туризъм


 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Участници в инфотур, организиран от Общината: Сливен ще се превърне в още по-привлекателна дестинация за туристи.  

Туроператори, работещи в сферата на входящ и вътрешен туризъм, участваха в инфотур, организиран от Община Сливен от 13 до 15 октомври. В него взеха участие туроператори от София и Велико Търново, председателят на Асоциация на туристическите блогъри Елена Иванова, председателят на Национална асоциация на малкия и среден бизнес в туризма Веселин Банковски, представители на интерактивния гид на България - I loveBulgaria и акад. Сашо Драганов – председател на Националната асоциация за дизайн и реклама, който участва с презентация на тема "Вдъхновени от България".

Гостите се запознаха с културно-историческите и природни забележителности в региона и възможностите за създаване на нови туристически маршрути в нашия регион, представляващи интерес за българските и чуждестранни туристи. Пред тях беше представен и нов туристически продукт "Живият музей" в къща-музей "Сливенски бит".


В рамките на инфотура се проведе бизнес среща, на която гостите и представителите на местния бизнес от сферата на туризма, както и фирми и организации, предлагащи разнообразни допълнителни услуги за туристи, обмениха контакти с цел създаване на партньорства за съвместна работа.

По време на инфотура бяха обсъдени идеи, нови туристически програми и набелязани следващи стъпки за развитие на туризма в Сливен.

Благодарение на активното участие и професионализъм на Ансамбъл "Сливен", екскурзоводите от РИМ, къща-музей "Сливенски бит", крепост "Туида", Музей на текстилната индустрия, къща-музей "Х.Димитър", винарска изба "Афузови", гостите бяха впечатлени от град Сливен и заявиха убедеността си, че той ще се превърне в още по-привлекателна дестинация за многобройни туристи. За постигането на тази цел те се ангажираха да работят и в бъдеще в тясно сътрудничество с местните представители на туризма.





Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени