30.09.2017  Милен Русков представя романа си Чамкория

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

На 30 септември /събота/ 2017г., от 11:00ч., в Регионална библиотека "Сава Доброплодни" – Сливен беше представена книгата "Чамкория" на нашумелия с романа си "Възвишение" писател Милен Русков.

Милен Русков е роден в гр. Бургас през 1966 г. Живее в София. Завършил е Българска филология през 1995 г. в СУ "Св. Климент Охридски". Писател и преводач. Автор на три книги: "Джобна енциклопедия на мистериите" (2004), за която получава наградата за дебют "Южна пролет", "Захвърлен в природата" (2008; 2011 - издание на английски в САЩ), за която получава наградата "Вик" за роман на годината, и "Възвишение" (2011). Превел е над 20 книги от английски език, в т.ч. "Изповедите на един английски пушач на опиум" на Томас де Куинси, "Пари" на Мартин Еймис, "Как да гледаме философски на живота" на Джеръм Джеръм, и др. Носител е на наградата "Кръстан Дянков" за превод от английски език (2009), на Европейската награда за литература - за романа "Възвишение" (2014) и Наградата на Столична община за литература - за романа "Чамкория" (2017).

Новият роман на Милен Русков "Чамкория" излезе от печат в два тома през м.май тази година и очаквано се радва на голям читателски интерес. В романа се разказва историята на един мъж, който по силата на професията си, се оказва въвлечен в някои от най-мрачните тайни на своето време. Това са 20-те години на миналия век, когато в България се борят две големи военнополитически групировки: Военният съюз, Демократическият сговор и ВМРО от една страна, и Единният фронт от друга. Героят не е на страната на никоя от тях, което му позволява да ги види сравнително безпристрастно. Същевременно той се бори с живота като обикновен човек и разказът му за градския бит възкресява атмосферата на 20-те години на миналия век.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени