27-30.09.2017  Община Сливен с интересни прояви за Световния ден на туризма

 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Община Сливен, Природен парк "Сините камъни", Музеят на текстилната индустрия, крепост "Туида", Регионалният исторически музей и Туристическият информационен център организират съвместни прояви за Световния ден на туризма, Европейските дни на наследството и Европейската нощ на учените – 27, 29 и 30 септември.

Инфотур за работещите в сферата на туризма ще се проведе на 27 септември, когато се отбелязва Световния ден на туризма. Проявата ще започне от 10.30 ч. в Туристически информационен център на Природен парк "Сините камъни" /сградата до пазара/. Ще бъде направена презентация на тема "Исторически местности в Природен парк "Сините камъни" – факти и легенди". Ще бъдат представени исторически местности и свързани с тях факти и легенди. Презентацията включва и представяне на редки и защитени птици, обитаващи Сливенския балкан.

От 11 до 12 ч. е предвидено посещение на къща-музей "Хаджи Димитър" с беседа за всички желаещи. В инфотура ще се включат хотелиери, ресторантьори, собственици и управители на атракции, спортни бази и други, в които преобладават посетители от страната или чужбина. Основната цел е хората, които имат най-близък контакт с туристите и гостите на града, да познават в детайли културно-историческото наследство на Сливен, природните забележителности в Природен парк "Сините камъни" и да мотивират гостите на града да ги посетят.

 


На 29 септември от 17 до 19 часа, по повод Европейската нощ на учените, на крепост "Туида" ще бъде представена темата "Археологията – слово за миналото или вълнението да бъдеш откривател". Археолози от Регионалния исторически музей ще разкажат какво представлява науката, с която се занимават, а екскурзоводи от крепостта ще представят интересни факти от нейната история - от траките до Средновековието.

Също на 29 септември, от 17 до 20 часа, в Музея на текстилната индустрия ще бъдат представени книги, ще се проведат детска творческа работилница и драматизация на текстове от Детска театрална трупа към "Арт център Седем" и др.

На 30 септември, по повод Европейските дни на наследството, входът на крепост "Туида" ще бъде безплатен. Всички събития от календара са безплатни. В тях могат да се включат всички жители и гости на града.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени