18.07.2017  Представяне на книгата на Желяз Кондев "Апостолът на българите"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

С поднасяне на цветя на паметника на Васил Левски в града и среща с писателя Желяз Кондев и представяне на книгата му "Апостола на българите", участниците в детската творческа работилница "Лято в библиотеката", организирана от сливенската регионална библиотека, тържествено отбелязаха 180 г. от рождението на Васил Левски.

Интересните разкази за детството и юношеството на Васил Левски от книгата на Желяз Кондев очаквано предизвикаха любопитството и интереса на децата. Те изслушаха със затаен дъх подробности около написването на книгата, задаваха много въпроси, изразиха преклонението си пред делото на Апостола.

В края на срещата Желяз Кондев обяви, че съвсем скоро ще излезе от печат и втора част на книгата и обеща да я представи първо пред ентусиазираната си детска публика в Сливен На срещата присъства и г-жа Димитринка Петкова - заместник областен управител, която поздрави организаторите за чудесната инициатива и децата за отношението им към делото на Васил Левски.

Представянето на книгата на Желяз Кондев беше последната проява от програмата на творческата работилница, посветена на годишнината от рождението на Апостола.

В продължение на две седмици преди всяко тематично занимание, организаторите от РБ "Сава Доброплодни" представиха пред децата интересни презентации по темите: "Кой е Васил Левски", "Левски и Сливен" /Кога Левски е идвал в Сливен, с кого се е срещал, къде се е укривал, сподвижници на Апостола от Сливен/, "Тефтерчето на Левски", "Признателност към делото на Левски", четени бяха интересни разкази и легенди за геройствата на Апостола от български и чужди писатели др.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени