1.07.2017  Седем басейна в община Сливен отговарят на изискванията и ще работ

 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Приключи проверката на плувните басейни в община Сливен. Басейните в общината, които могат да се ползват от нашите съграждани и гости през лятото на 2017, са "Свети Никола" (бившо Динамо), "Евро парк" (градска градина) и "Спорт палас" в гр. Сливен, комплексите "Ветровите хълмове", "Аглика" и "Калина", намиращи се на територията на Сливенски минерални бани и комплекс "Дивеците", с. Ичера. Поради констатирана частична готовност за работа през летния сезон, предстои проверка на още два басейна – "Империа" и в с. Желю войвода. Плувните басейни в СУ "Константин Константинов" и ОУ "Елисавета Багряна" в град Сливен няма да работят през сезона.

Комисията, която провери водните обекти, включва представители на Регионална здравна инспекция, Български червен кръст и Районно управление "Полиция" при ОД на МВР Сливен, съобщи председателят на комисията инж. Снежана Кънева. На основание констатациите от извършената проверка на място, комисията дава своето предложение към кмета, че може да бъдат издадени заповеди с разрешение за обществено ползване за тези плувни басейни, които отговарят на изискванията за качество на водата, осигурено медицинско оборудване и обслужване, спасител и т.н.


Ежегодно кметът на общината издава заповеди за определяне местата за къпане и за комисия, която да извърши проверка на плувните басейни, съгласно действащата наредба за водноспасителната дейност. Към кметовете на населени места, където има водни обекти (язовири, водоеми, реки и пр.) също се изпращат разпоредителни писма за предприемане необходимите мерки по обезопасяване.

Предприемане на мерки по обезопасяване на напоителния канал, преминаващ през нашата територия, е задължение на Напоителни системи ЕАД като собственик и те са извършили освежаване на надписа "Забранено къпането!"..


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени