26.06.2017  В Сливен пускат хвърчила с послания против дрогата.

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

20 хвърчила с послания против дрогата полетяха над площад "Хаджи Димитър" в Сливен в Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Тя бяха пуснати от ученици от сливенски гимназии, които заявиха "Животът ми е смислен без дрога", "Да живеем здравословно", "Здравият човек е уверен в себе си", "Здрав съм и се радвам на живота", "Вярвам в себе си", "Имам мечти и ги следвам" и др.

По-късно хвърчилата бяха подарени на преминаващи граждани. Организатори на събитието бяха Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център.

 





Посланията против дрогата бяха написани по време на Младежкия лагер "Туида 2017", който се проведе миналата седмица в туристическия обект. Своите послания може да напишат и преминаващи граждани. Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици се отбелязва от 1987 г. с решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Той служи за повод да се напомни за една от целите на страните, членуващи в ООН, а именно - да се създаде международно общество без наркотици.

Службата по наркотици и престъпност към ООН /СНПООН/ всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците. Тази година темата е "Първо се вслушай - Да чуем децата и младежите, това е първата стъпка да им помогнем до пораснат здрави и защитени".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени