19.06.2017  Предвидени са интересни прояви на младежкия лагер в Сливен

   
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Първи стъпки в алпинизма, разходка с кон, демонстрации по първа долекарска помощ, са само част от мероприятията, които са включени в програмата на Младежкия лагер "Туида 2017", който ще се проведе от 19 до 23 юни в Сливен.

В него ще участват 232 деца от 7 до 11 клас от 9 училища в града. Проявата се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център и е част от сериозната превантивна дейност на Общината в борбата с употребата на наркотици сред подрастващите. Инициативата е първа по рода си. Децата ще имат възможност да участват в дейностите, да изразяват себе си и да получат нови умения и информация.

Предвидени са демонстрации по акробатика, джудо, спортни танци, айкидо и планинско ориентиране, на което учениците ще усвояват умения за работа с карта, компас, висотомер, крачкомер, как да определят посоките на света по местни признаци.

Ще изпълнят и задача за изработване на карта на крепостта. Ще се проведат различни спортни игри и състезания, обучение в народни танци, средновековни игри и работилница за приложно изкуство. В програмата са включени дискусия "Как да не попаднем в трафик на хора?" и "Истории край лагерния огън", в които децата да споделят своите впечатления.

Лагерът ще започне на 19 юни с издигане на българското знаме в 9.30 часа..


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени