5.05.2017  50 годишнината на "Сливенски огньове" беше отбелязана
с документална изложба и премиера на книга


 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

В зала "Сливен" е уредена документалната изложба "Началото и лауреатите", посветена на 50-годишнината от началото на културните празници "Сливенски огньове" и 50 години от учредяването на голямата награда за литература и изкуство "Добри Чинтулов".

В словото си пред присъстващите на откриването на изложбата кметът на Сливен Стефан Радев благодари на организаторите на събитието, в лицето на общината, Народно читалище "Зора" и Държавния архив в Сливен.

"Особено ми е приятно, че днес сме тук, в обновената зала "Сливен", в която са се случвали не едно и две събития от известните и ценени в цялата страна "Сливенски огньове", посочи Стефан Радев. Той подчерта, че изложбата ще събуди позабравени спомени на сливенци и тя ще се превърне в един от акцентите на тазгодишните прояви на традиционните културни празници през месец май в Сливен.

За началото на "Сливенски огньове" разказа Георги Йорданов, бивш министър на културата. От името на организаторите за изложбата говори директорката на библиотека "Зора" Мариета Главчовска. Като част от тази програма е и премиерата за Сливен на книгата "Притаени мигове" - книга 1 "Срещи" и книга 2 "Откровения" на Георги Йорданов. За участие в представянето й в Сливен дойдоха проф. Чавдар Добрев, председателят на СБП Боян Ангелов и издателят Иван Гранитски.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени