10.04.2017  Заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков прие
известния цигулар Георги Калайджиев


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Заместник-кметът по икономическо развитие в община Сливен Стоян Марков прие в кабинета си известния цигулар и алтруист Георги Калайджиев, който беше придружаван от екипа на проекта "Музиката вместо улицата" - Мария Хаушилд, Ролф Вегст и Радка Кусева, и от съпругата си. На срещата присъства и Милена Чолакова, директор на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в общинска администрация.

Основател на проекта "Музиката вместо улицата" е Георги Калайджиев, който е родом от Сливен, но живее в Германия. Талантливият музикант разказа, че неговата цел е да инвестира в музикалното образование на деца от социално слаби семейства като алтернатива на улицата. Около 30 деца получават в Сливен два пъти седмично уроци по музика от висококвалифицирани преподаватели и се учат да свирят на различни музикални инструменти. За да участват в проекта, децата трябва да имат успех не по-нисък от Добър 4.

"Радвам се, че има хора като Вас, които работят в посока да дадат шанс на талантите и децата от социално слаби семейства", каза Стоян Марков. Той отбеляза, че една от целите на ръководството на Община Сливен е свързана с образование и приветства идеята на проекта. "Инициатива като тази дава добър пример на младите хора", смята Марков.

Георги Калайджиев е в родния си град по повод представянето на книгата-албум за деца по проекта на фотографа Ролф Вегст. Събитието ще се състои по време на концерт на децата от проекта в галерия "Сирак Скитник" от 18 часа днес.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени