10.04.2017  Заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков прие
известния цигулар Георги Калайджиев


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Заместник-кметът по икономическо развитие в община Сливен Стоян Марков прие в кабинета си известния цигулар и алтруист Георги Калайджиев, който беше придружаван от екипа на проекта "Музиката вместо улицата" - Мария Хаушилд, Ролф Вегст и Радка Кусева, и от съпругата си. На срещата присъства и Милена Чолакова, директор на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в общинска администрация.

Основател на проекта "Музиката вместо улицата" е Георги Калайджиев, който е родом от Сливен, но живее в Германия. Талантливият музикант разказа, че неговата цел е да инвестира в музикалното образование на деца от социално слаби семейства като алтернатива на улицата. Около 30 деца получават в Сливен два пъти седмично уроци по музика от висококвалифицирани преподаватели и се учат да свирят на различни музикални инструменти. За да участват в проекта, децата трябва да имат успех не по-нисък от Добър 4.

"Радвам се, че има хора като Вас, които работят в посока да дадат шанс на талантите и децата от социално слаби семейства", каза Стоян Марков. Той отбеляза, че една от целите на ръководството на Община Сливен е свързана с образование и приветства идеята на проекта. "Инициатива като тази дава добър пример на младите хора", смята Марков.

Георги Калайджиев е в родния си град по повод представянето на книгата-албум за деца по проекта на фотографа Ролф Вегст. Събитието ще се състои по време на концерт на децата от проекта в галерия "Сирак Скитник" от 18 часа днес.Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени