7.04.2017  По случай Седмицата на гората ученицизасадиха фиданки по поречието на река Асеновска

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Общинското предприятие /ОП/ "Земеделие, гори и водни ресурси" отбеляза традиционната Седмица на гората със залесителна кампания. През тази година празникът се отбелязва за 93-ти път и преминава под мотото "Гората е живот". Днес по поречието на река Асеновска, до Кооперативния пазар, бяха засадени фиданки от кедър, явор и липа. В инициативата се включиха ученици от 9-ти клас на езиковата гимназия "Захари Стоянов" и техният класен ръководител Андрей Едрев, заместник-кметът Стефан Кондузов, секретарят на общината Валя Радева, общинският съветник Стефан Пасков, служители на общинското предприятие, граждани.

"Много ми е приятно да видя млади хора, отзовали се на инициативата за засаждане на дръвчета в Седмицата на гората. Има една народна поговорка, която казва, че човек не е живял напразно, ако в живота си е засадил макар и само едно дърво", посочи Стефан Кондузов. Заместник-кметът пожела на младите хора да посадят още много дървета в живота си, много здраве повече усмивки и обич към природата, и гората. "Учениците се включват в кампанията заради загрижеността към природата и ангажимента, който младите трябва да имат за съхранението й, опазването й. За една по-чиста и хубава природа, в която всички заедно да съжителстваме", каза Едрев.

"Служителите ни ще се грижат за отглеждането на дръвчетата. Трябва да възобновяваме гората, да я стопанисваме по такъв начин, че да я върнем на бъдещето по-хубава, отколкото сме я получили", каза директорът на ОП Даниела Йорданова.

Залесителната кампания започна на Първа пролет със засаждане на дръвчета в дворовете на две детски заведения. Общинското предприятие е създадено през май 2012 година и стопанисва общинските гори на територията на Държавно горско стопанство/ДГС/ Сливен и на ДГС - Стара река.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени