5.04.2017 тридневно обучение за музейни специалисти от Южна България

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Обучение тема "Разширяване на достъпа до културно наследство. Работа с публики" започна в Сливен. То се провежда по инициатива на Министерството на културата и в него участват музейни специалисти от Южна България. Домакин на форума е Регионален исторически музей-Сливен.

Обучението, което ще продължи до 7 април, беше открито от кмета на общината Стефан Радев. Той заяви, че приветства и подкрепя инициативата на Министерството на културата, която цели обмяна на опит и добри практики по въпросите, свързани с разширяване на достъпа до културно наследство. "Страната ни е с богато културно-историческо наследство и от нас зависи да направим така, че то да бъде по-достъпно и да се представя по по-атрактивен начин на публиката", каза кметът.

Темите, включени в програмата на обучението, са "Съвременният музей – публична културна медия. Ролята на музейния медиатор през 21 век", " Музейният екскурзовод – на сцената. Белезите на професионализъм/непрофесионализъм в екскурзоводното представяне. Музейните екскурзоводи и очакванията на туристическите организации", "Музейният екскурзовод - между традицията и новите технологии" и др.

Предвидени са музейни арт ателиета и демонстрации в Музея на текстилната индустрия в Сливен на тема "Текстилът - индустрия, история, изкуство". Участниците в обучението ще посетят и крепост "Туида".



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени