24.03.2017  Костас Анастасиу печели конкурса "Фонтаните в България"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Фотожурналистът Костас Анастасиу от Сливен със снимката "Хвани ме, ако можеш" спечели първа награда в националния фотоконкурс "Фонтаните в България".

Победителите бяха обявени по случай Международния ден на водата, който по традиция се отбелязва в края на седмицата на водата - на 22 март.

Организаторът на конкурсът е Българска асоциация по водите (БАВ), а наградният фонд от 3600 лв. е осигурен от Министерството на околната среда и водите и ПУДООС. Официалната церемония по награждаването, която е част от инициативата "Седмица на водата", се състоя в централното фоайе на УАСГ.

В националния фотоконкурс "Фонтаните на България" са се включили фотографи, професионалисти и любители, с над 300 снимки. От тях 50 фотоса са подбрани за участие в национална изложба по време на Седмица на водата - 16-22 март.

10 от фотографиите са били избрани от гласовете на онлайн-публиката, а 40 снимки са били номинирани от жури. Втората награда е за Петя Радкова от Разград и нейната снимка "Дъждовна вечер", а трети е Йордан Пачев от София с фотографията "Гимнастичката на Чапа".

Наградата на онлайн публиката е за "Водна феерия" на Стиляна Божидарова от Добрич.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени