22.03.2017  Кметът Стефан Радев засади дръвче, наследник на Стария бряст

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

"Радвам се, че точно на първа пролет засаждаме наследник на Стария бряст, който е символ на Сливен и е бил свидетел на много паметни събития, срещи и инициативи. Надявам се, че от днес това място ще бъде знаково за много хора", каза кметът Стефан Радев, който засади дръвчето в градинката, западно от сградата на Общината. Инициативата беше на Фондация "Старият бряст" и е продължение на акция, проведена на 1 юни миналата година, когато деца от града посадиха семена от вековното дърво. Дръвчето, което кметът засади, е едно от тях.

Стефан Радев благодари на всички, участвали в инициативата за засаждане на семената, и най-вече на децата, които са дали живот на новите дръвчета. Той увери, че Общината полага всички необходими грижи за поддържане на Бряста в добро състояние и се надява, че той ще устои дълго във времето.

"Чест за нас е, че това дръвче ще бъде засадено от кмета на Сливен. Надявам се, че след хиляда години някой ще го направи дърво на света", каза председателят на Фондация "Старият бряст" Стефан Стефанов. Той припомни, че точно преди три години символът на Сливен спечели конкурса за "Европейско дърво на годината".

Сред присъстващите на събитието бяха още представители на общинското ръководство и граждани на Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени